Mereka dah jadi sahabatku,anda bila lagi?

SEMUA N3 YANG SAYA TULIS TIDAK ADA BERKAITAN LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG DENGAN YANG HIDUP MAUPUN YANG TELAH MENINGGAL.
SEMUA GAMBAR ATAS NAMA MAMACHIA ADALAH HAK MILIK PERSENDIRIAN TIDAK BOLEH DICOPY

Sabtu, 14 Mei 2011

TENGOK2 CUBA2 BARU NGAM.


ari ni tak ada apa nak buat, buka2lah tip2 makeup kat tenet ni...
itulah kerjaku, selain FB dan Blog, tengok youtiub lah aku..
 suka  sanggat tengok dorang pandai makeup muka sendiri.
 yang paling aku tertarik ialah tips nak cari makeup ngam dengan kulit kita,
sebenarnya aku masi lagi mencari foundation yang sesuai,
 macam kulit aku yang berminyak ni sesuai pakai yang bentuk
Matte (matte Eyeshadow, matte foundation dan semua mattelah) 





biarlah korang tau jenis kulit dan apa nak pakai. 
tapi cubalah korang ditunjuk semua jenis Matte foundation ni korang pun rambang nak cubakan?
bagi akulah tak salah mencuba tapi biarlah cuba lama sikit biar nampak kesannya,
ni baru pakai seminggu dua nak tukar lagi sebab terpengaru
 cakap orang yang ini bagus, yang itu bagus. kalau akulah cari makeup aku lebih suka tengok dan baca kat tenet, berbanding pergi kaunter makeup, malas betul aku kalau terpengaruh dan terbeli makeup yang aku tak perlupun dan tak sesuaipun.
 aku tak pula beli online, bagus cari sendiri di kedai, bolelah cuba kat kulit dan yakin tak pecah
sebab ada kawan aku beli eyeshadow online, sampai2 pecah.

**aku rancang nak beli satu tuuuu.. yangg ituuu. anti bila pegi KL. pakai dulu apa yang ada.
**bilalah aku nak pegi KL ni c hubby aku ni, balik2 sibuk..
harap ada meeting bolelah aku ikut.



8 ulasan:

cantekk berkata...

kulit kita sng ada jrwat la, tensi jek...

Mamachia berkata...

cantekk-kena rajin cuci muka sis, kala bole 4 kali sehari, dan guna pencuci yg betul. anti kak buat n3 ttg penjagaan kebersihan muka.

alyyani berkata...

baru tau matte tu utk kulit berminyak. good info. thanks! :)

Mamachia berkata...

alyyani-sama2 Yani, kongis apa yang kak tau saja heheee.
pasni tak akan tertipulah kan..

NisaAdnan berkata...

ORG TAK PANDAI MAKEUP T_T

Mamachia berkata...

NisaAdnan-nisa masi muda, belajar penjaggan muka yang asas saja sis

makeup anti bila dah keja baru bljr iyaa..

*luv Syahnia* berkata...

sis, mencik lah
makeup je msti stgah hari muke
dah bminyak..huhu

Mamachia berkata...

luv Syahnia-susah jga kulit berminyakkan, cuba ni
-jangan pakai krim, guna pelembab
-pakai jga loose mineral powder.
-sebelum makeup cuci muka dgn bersih.
-jangan lupa pakai krim malam(ini penting)
itu jga kak amalkan...