Mereka dah jadi sahabatku,anda bila lagi?

SEMUA N3 YANG SAYA TULIS TIDAK ADA BERKAITAN LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG DENGAN YANG HIDUP MAUPUN YANG TELAH MENINGGAL.
SEMUA GAMBAR ATAS NAMA MAMACHIA ADALAH HAK MILIK PERSENDIRIAN TIDAK BOLEH DICOPY

Jumaat, 20 Mei 2011

RATU UNDUK NGADAU DI TANJUNG ARU.

lama sudah tulis e3 ni, baru ari ni kasi keluar. masa itu tan masih pening2 lagi lepas doktor bius (masa rawatan paru2). Awal pagi2 kami pegi pantai Tanjung Aru sebab ada jemputan pertandingan ratu keamatan daerah(lupa pla daerah apa tu) anjuran LUMIX. Sempat juga kami ambil gambar sikir, pastu jam 11 pagi tan pegi SMC  dibius untuk masukan kamera dalam paru2, 2 jam saja prosesnya tak rasa sebab dibius, selesai terus gii makan lepas berlapar selama 8 jam, sambung lagi pegi pantai Tanjung Aru ambil gambar ratu tu kali ni ratu bertukar baju tradisonal daerah masing2, sampailah ke petang kami disitu. Sempat lagi ambil sunset cantik tempat niii. tengoklah iya gambar2nya biar gambar bercerita pla, penat tau nak cerita..










sebelah petang, ratu bertukar pakaian  tradisonal mengikut suku masing2.








 

juara unduk (ratu) ngadau kaamatan korang teka yang mana?.
untung tau ratu yang terpilih dapat hadiah kamera LUMIX juga akan ke pertandingan 31 mei ini peringkat negeri sabah.

 ramai juga fotografer yang datang, nasi baik ratu  ada 15 orang taklah berebut-rebut, cumanya  terlalu ramai orang sampai tan tersesat, dalam pening2 dan kepanasan sibuk pula  cari c hubby. tau2 dia curi2 gambar aku heiii!!! muka tengah hot tuuuu..

gambar tidak diedit, hanya dikecilkan saiz kepada 750 pixel. 




11 ulasan:

sha a.s berkata...

cantik2 la

Miza Yusof berkata...

semuanya cantik :)

Nurr Kasih berkata...

mesti ramai photografer kan kak..event2 mcm ni mesti tak mau lepaskan peluang :)..

kak sya cadangkan ruangan komen ni buat pop up window..senang mau komen..lagi2 bila line internet slow mcm siput..sekadar cadangan ye kak :)

Mamachia berkata...

sha a.s-tkasih sis. anti peringkat negeri 31 mei ni lagi cantik2.

Mamachia berkata...

Miza Yusof-iya cantik2 dan seksi heheeheee..

Mamachia berkata...

Nurr kasih-ramai dik Nurr ..segala macam kamera ada..kak duduk saja tengok gelagat dorang..

tkasih sis bagi tau, mau dicari tu..

Mamachia berkata...

ok dik Nurr ada sudah pop up window kak , :-)) tq

Hanny Esandra berkata...

sumandak sabah semua cantik2! putih2 mulus lagi.. saya sangat jeles bah.. :-)

Mamachia berkata...

Hanny Esandra-heheheeee putih mulus dan montel2...tak perlu jeles bah, Hanny pun cantik juga, kebanyakan sumandaknya peranakan cina dan kadazan, tu yang putih2 dan gebu2...

dwaty berkata...

sedih coz selalu tak berkesmpatan sambut kaamatan... dah 2 kali dah... huhuhu

Mamachia berkata...

dwaty- iya ka sis sianya, kali yg ke3 mesti sempat hehee..
kak pun ikut peringkat daerah saja, x sanggup nak ikut peringkat negeri. sudah lah hotel2 penuh dri awal bulan lagi, jalan2 penuh sesak, x sanggup kak.