Mereka dah jadi sahabatku,anda bila lagi?

SEMUA N3 YANG SAYA TULIS TIDAK ADA BERKAITAN LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG DENGAN YANG HIDUP MAUPUN YANG TELAH MENINGGAL.
SEMUA GAMBAR ATAS NAMA MAMACHIA ADALAH HAK MILIK PERSENDIRIAN TIDAK BOLEH DICOPY

Khamis, 14 April 2011

ORANG PUTIH LEBIH MENGHARGAI KERJA KAMI.


Ingat lagi gambar yang kami menang juara harian dalam megashot.net ari itu. Nak tahu sudah 3 bulan jadi juara tau bestkan.. sebenarnya lama juga gambar kami itu bertahan ditempat pertama level 3 sejak kami masukan bertanding Jan 2011 lagi hingga kini. 
Kami (saya dan hubby) sanggat2 terharu. sapa tak bangga bila hasilkerja kita diktiraf dan diundi sebagai yang terbaik. Itulah hasil kerjatangan kami dari menggambar, mengedit dan jadi model, kami buat bersama-sama.

tempat pertama hingga kini (dicabar oleh gambar adik sebelah itu)

Apa kami banggakan ialah saingan kami, gambar yang dorang hantar cantik-cantik semua, tapi belum ada lagi yang dapat saingi gambar kami selama 3 bulan berada di tempat pertama level 3 dalam kategori portraits and people bersaing dengan punya banyak gambar dari luar negara. Syukurlah ini membuktikan yang hasil fotografi kita dari asia (msia) juga boleh bersaing dengan dorangkan..jadi kepada fotografi2 teruskn berkarya dan buktikan kita pun boleh ..

jadi juara bulanan dan bakal juara tahunan(harap2lah)

Bagus juga sejak hubby ikut ini ramai juga fotografi dari luar puji hinggakan ada beberapa fotografi dari luar tag hubby saya sebagai rakan kat Facebook dan blog. Dorang betul2 menghargai seni, beri teguran yang membena dan hormat hasil kerjatangan kita.
Dan saya lagilah (kerana bangganya naik lif tekan sendiri) sebab menjadi model suami,walaupun ada juga cemuhan yang saya dengar, tapi demi seni dan minat yang mendalam dalam fotografi sabar sajalah...biarlah apa orang cakap, kami edit bukan nak ubah2 atau saja2.. .tengok hasinya tak sia-siakan..tempat teratas dalam Megashot.

gambar kesayangan saya
Inilah gambar yang kami hantar, sebenarnya suami yang ambil gambar ini dan saya edit (hubby tau edit juga cuma dia bekerja jadi saya ambil peranan mengedit). Juga jadi pic profile saya dalam Facebook. Jadi kalau nampak gambar ini itulah mamachia (sudi2 lah follow iya). ada 4 gambar kami pertaruhkan dalam kategori ini.

setarap juga dengan mereka.
Tengok kat atas ni..semua juara tahunan dan masih bertahan(lihat gambar kita berada dekat dengan gambar dorang sudah cukup terharu saya)..pic perempuan yang paling atas (nampak mata dan tangan) itu hasil karya pakar fotografi dunia tau, sapa tak kenal Benjamin Bjorn semua gambarnya cantik2 dan bertarap dunia, cara dia edit gambar. pui!!! hebat.
 kalau berminat silalah komen iya

13 ulasan:

sha a.s berkata...

sgt cantik la! geram...congrats sis!

Mamachia berkata...

sha a.s-thankz sha..tengah belajar juga.hei..

fienaz berkata...

cantik la kak....(^_^) tahniah

IntaNBerliaN berkata...

Tag Join mamachia join GA :-)...

http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/04/1st-giveaway-by-wan-myzura-collections.html

Sasa Al-Sharif berkata...

pic tu memang menyerlah. konsep tone warna berbeza dgn pic yg lain tu hingga mata tertumpu terus ke pic tu

Mamachia berkata...

fienaz-tkasih sis..pic cantik, kak x canteek kah.gurau sja.

Mamachia berkata...

IntaN-anti kak join iya..

Mamachia berkata...

Sasa-mungkin betul juga cakap sasa tu tambah warna tudung yang terang hehehhee. mata yang galak..thankz iya bagi komen.

yatie's EPISODE berkata...

cantiknye sis! (:

Mamachia berkata...

yatie-thankz iya.. awak pun cantik juga..: )

Mamachia berkata...

pada semua nanti followlah dalam facebook iya kita borak2..

GreenJade berkata...

sis u deserve for it..santik pic tuh kombinasi tone warna yg mmg attractive gitu..keep it up :D

** wahhh komen dh mcm juri AF9 lak ai nih ekeek *

Mamachia berkata...

GreenJade-heheee bakal jadi juri AF10.