Mereka dah jadi sahabatku,anda bila lagi?

SEMUA N3 YANG SAYA TULIS TIDAK ADA BERKAITAN LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG DENGAN YANG HIDUP MAUPUN YANG TELAH MENINGGAL.
SEMUA GAMBAR ATAS NAMA MAMACHIA ADALAH HAK MILIK PERSENDIRIAN TIDAK BOLEH DICOPY

Isnin, 11 April 2011

EDIT GUNA SHARP 5 LANGKAH.

malam ini tetiba saja , sedar lama sudah tak edit gambar, takut hilang pula skil yang ada..hehhehee macam ada skil saja..tak lah takut lupa..kena banyak diasah kata sipu2 aku..hubby aku tak apalah dia hari2 ambil gambar aku yang tukang edit ni yang lembab buat kerja. ada beberapa keping yang sudah saya edit tapi belum di uplod di mana2 biasannya hubby keluarkan gambar kat Facebook, Picasa dan Megashot..lama sudah rasanya sudah 2 minggu tak keluarkan...jadi malam ni hubby nak masukan satu kat Megashot mana tau menang..ada beberapa keping masih tengah bertanding...tapi untuk blog aku masukan dua keping sahajalah.. 




macam sama pulakan cuma lentut sikit saja..heheee..tak banyak yang saya buat cuma shapkan dengan sharp 5 langkah sejenis editan yang baru juga saya belajar..juga saya kasi blur sikit kat tudung. simpel saja sapa2 pun bole buat..


6 ulasan:

Cik Nathrah berkata...

rajinnye akak ni edit gambar! cantik :)

Mamachia berkata...

Cik Nathrah-tkasih nathrah, cuba2 saja tak ada kerja hehheee..

nuraien berkata...

bler kne edit cm nie..dah x nampak cm mak org sis..hihihi..
sis edit gne ape??

Mamachia berkata...

nuraien-heheheee kembali mudakan...,sis saya guna Adobe Photoshop Cs5, untuk naikan warna saya guna Adobe Lightroom 3.
-tak banyak yang diubah cuma buang jerawat dan naikan seri..juga kasi galak mata.

Sasa Al-Sharif berkata...

nanti buat la tutorial sekali :)

Mamachia berkata...

Sasa-tkasih sasa ,suka juga nak tutorial ini kongsi2,tapi tak pandai nak terangkan..tengoklah saya cuba iya.