Mereka dah jadi sahabatku,anda bila lagi?

SEMUA N3 YANG SAYA TULIS TIDAK ADA BERKAITAN LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG DENGAN YANG HIDUP MAUPUN YANG TELAH MENINGGAL.
SEMUA GAMBAR ATAS NAMA MAMACHIA ADALAH HAK MILIK PERSENDIRIAN TIDAK BOLEH DICOPY

Isnin, 21 Februari 2011

Juara harian kira ok tu.





 Satu ari ni keja saya melawat blog orang ja...best2 pula cerita dorang aku tengok, follower pun dah ramai. seronok, meriah sunggu perbualan dorang . Saya pula tak da apa nak cita balik2 cita anak, boring pula korang nanti...


petang baru ada idea ..petang tadi suami balik dan bagi tau yg gambar saya edit dapat nombor 1 tu hari ni dalam carta harian (megashot.net.).selepas 3 minggu dalam carta (mcm carta lagu pla). apa lagi tak sabar2 nak tengok..jadi saya bukalah laptop suami ..iya bha terpampar gambar saya.. sukanya2..hahaa.itupun nak heboh, tu bukanya juara bulanan, baru juara harian dah bising.. wei! susah ni nak masuk carta, ramai fotografi ikut dari seluru dunia, gambar dorang pun hebat2 belaka. dapat juara harian dah kira oklah tu..


inilah gambar yg saya edit tu cantikan  (ini tengah naik bakul angkat sendiri ni).



..minta2 dapat lah juara minggu dan bulanan pula...
 
ini pula gambar Chia yg saya edit...masuk minggu lalu tapi kerana suami terlupa isi satu borang .sian terpaksalah dibuang markahnya..ruginya..tapi masi masuk carta dan ada nombor juga.takpalah..cuba lagi..kalau korang tenguk gambar ni ..undilah iya.



 markah yg orang undi kena buang.. sianya.mula lagi dengan kosong.
 

rancang nak kasi masuk gambar di bawa ni pula..apa pendapat korang? ini gambar bulan lalu baru siap di edit..saya guna ga untuk gambar kat atas tu tapi cara editnya lain..kalo ramai yg suka, minggu depan saya nak kasi masuk kat dalam (blog suami ) tuk ikut carta minggu depan pula....ok ka?


nak kasi masukan pula dalam carta minggu depan ok ka?
sejak sibuk berblog ni, lama suda rasanya tak mengedit gambar .apa kata korang.. kalau saya  mengedit pula gambar korang...bolekan. balik2 edit gambar sendiri saja teringin pula.nak edit gambar korang..nanti bolelah korang letak kat dalam blog korang yg glamor tu kan2..


saya bukanya pandai soal mengambar..suamilah yg banyak mengambar saya.tapi bab2 mengedit gambar  tu, bolelah sikit2.
terlintar pula dalam otak ni nak keja2 cam tu. araf dapat sokongan lah iya, sekadar nak berkarya..kalau nak bolelah antar gambar ke alamat email saya norintan.aa@gmail.com ( gambar dalam bentuk JPG )  bayaran pun murah2 saja..jadi antarlah gambar korang yg cun melecun tu..gatal uda tangan ni nak edit..
 



nantikan pula cerita saya tentang mengedit gambar iya.


******************************************************





4 ulasan:

GreenJade berkata...

wow best nye..kasi diskaun baekk punye ye mama hehehe

Sasa Al-Sharif berkata...

wow, cantik la mama. hingga teringin berguru dengan mama ni

MamaChia berkata...

GreenJade...heheee kata orang sabah."bole bha kalau kau"..anti kita cuba2 belum perna buat pakai email lagi.

MamaChia berkata...

Sasa..hihiii..perlilah tu..kau tu lagi sifu..mana suda Headerku.:)