Mereka dah jadi sahabatku,anda bila lagi?

SEMUA N3 YANG SAYA TULIS TIDAK ADA BERKAITAN LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG DENGAN YANG HIDUP MAUPUN YANG TELAH MENINGGAL.
SEMUA GAMBAR ATAS NAMA MAMACHIA ADALAH HAK MILIK PERSENDIRIAN TIDAK BOLEH DICOPY

Khamis, 16 Jun 2011

HANTARAN...WOW HEBAT!!

Korang perasan tak yang hantaran kahwin hari ni makin canggih
tan rasalah kalau bukan lelaki malsia ni kaya mungkin, juga bukti sayang isteri kot..
apa taknya bukan sahaja hantaran duit rm10k keatas. wui!! majlis kawin makin gempak dan 
hantaran dulang sama ada dari lelaki mauhpun dari popuan 
hebat2 belaka....

kalau dulu-dulu dulang hantaran paling2 pun 5 ke 7 dulang sja. 
sekarang 10 ke 12 dulang pun ada..paya juga nak hias tuu.
kalu nak cita barang yang dorang pilih...mahal2 belaka. 
dan jenama dari luar negara.. 

1. HANDPHON..woi!!  hendpone apa2 lah asal hp, tapi ada juga bagi BlackBerry.. 
2. LAPTOP..tambah lagi laptop sekarang kecil comel2 lagi, mana tak happy pengantin.
3. PSP..katanya kenangan tuk anak..mak budak pun bole main tau..
4. DSLR..ada jugaa, nak ikut trand katakkan...
5. JAM tangan..kan alang2 jenama DIOR taupun POLO..mahal ni
6. BEGTANGAN..kalau bukan LV, Fendi taupun CD bergantung kesukaan pengantin.
7. SET EMAS..tanda sayang bini nii, gelang rantai..liplap2 mata dibuatnya..
8. SET BARANG SOLEK..jenama pengantin suka MAC, DIOR, cellnique yang ori .
9. COKLAT..biasanya coklat cudbury, ada juga tukar ke cupcake comel2..
10.CEK/KAD KREDIT..harap bukan cek tendanglah kan..

hantaran PSP

hantaran DSLR

ada juga tau bagi hantaran kunci.. kalau bukan kunci kereta ataupun kunci rumah baru..
hebatkan hantaran sekarang...
taklah macam hantaran dulu-dulu...hantarnya biasa2 saja yang dibeli sendiri dan dihias sendiri juga..
tak mampu nak oder2 tau tempah2..alah!!  barangan tempatan saja..
barang2 nya pun sekadar 

Sejadah, telekung, kain ela, tuala, Al-quran, kasut, beg tangan, set makeup, sebakul buah2an tempatan, siri junjung dll...bezakan dengan sekarang..bagaimana pula dengan hantaran anda...

25 ulasan:

aTy _faRed~ berkata...

paling penting niat memberi mesti ikhlas... :)

misscha berkata...

UIII DASAT TOL...TIME SY DULU BELI JAM KAT UPTOWN JE..HHEHEHE

YG PENTING IKHLAS KAN MAMACHIA BETUI X?

redzwanie redzmann berkata...

2 utk skrg..bile tyme wanie ag 4 or 5 years...ape eh..?kete mainan je kowt..hahaha

cantekk berkata...

saya nk sederhana je..
nti duit abis kt benda2 tu je,,
lpas kawin lg byk nk guna duit kan,,
why not bpada2..
tp lau da mmg kaya's tu xle kata ape la

CintaZulaikha berkata...

gilalah...saya dulu pling hebat pon hantaran minyak wangi ngan set jam..kakakkakka

sha a.s berkata...

betull...tepat sekali!

HonEyBuNNy berkata...

itu la...dulu biasa2 ja barang hantaran..

sekarang mmg ikot trend sungguh...

ila nak barang hantaran kereta la..ehheheh

munna berkata...

ada tu masa bertunang je hantaran dah grand....

eB ezrin berkata...

uishhh x mmapu ler g2... kena kawen anak raja kot ;p

bujal X berkata...

he~~saya dulu time kawin hantaran banyak makanan je~haha~

Amirah Adnan berkata...

selain ikut trend..kdg2 ade yg nak show off kat sape2 yg dtg..hehe..

k a k L a m p berkata...

dslr tuh tolongl aaaaa nak nak nak nakkkk siyess

Mamachia berkata...

aTy-betul tu yang penting iklas tau...biar apa pun hantaran..beri dengan iklas + terima dgn iklas..

Mamachia berkata...

misscha-hehheee jam tu pun dulu2 kira mahal juga kan...yang penting ikhlas..

Mamachia berkata...

wanie-harap2 wani dapat hantaran rumah hheheee..
kena simpan duit ni sis...4 5 thn bole buat hantaran buku akaun hehee lagi dasyat.

Mamachia berkata...

cantekk-iya sis bersederhana lagi selamat..perkahwinan pun berkat...

Mamachia berkata...

CintaZulaikha-cam kak dulu hantaran minyak wangi kat kedai india sja..tapi botol dia comel tau..

Mamachia berkata...

sha a.s-setiap orang lain hantaran nya yang penting ikhlas tu baru betulkan ..

Mamachia berkata...

HonEy-nak hantaran kereta iya..kereta mainan lah..
kalau bakal suami mampu tak palah lagi pun tuk kegunaan bersama juga..

Mamachia berkata...

munna-iya betul tu masa tunang sudah grand lagilah masa kahwin...jangan saja pas kahwin berhutang kan..

Mamachia berkata...

eB-kin takutkan. x mampu kalau jutawan ok juga..
tak pun kerabat diraja Brunai...

Mamachia berkata...

bujal X-best tau hantaran makanan kenyang perut..senang hati.D

Mamachia berkata...

Amirah-iya sis nak tunjuk2, yang dia tu kaya kot

Mamachia berkata...

kakLamp-aduh!! sapa pun nak kan sis bikin jeless ni hantaran...kan bagus di bagi kita..:D

Mamachia berkata...

apa pun hantaran yang diberi biar berpada-pada..dan beringat ada lgi hari mendatang..cuma pesan kak jangan sampai berhutang tau..