Mereka dah jadi sahabatku,anda bila lagi?

SEMUA N3 YANG SAYA TULIS TIDAK ADA BERKAITAN LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG DENGAN YANG HIDUP MAUPUN YANG TELAH MENINGGAL.
SEMUA GAMBAR ATAS NAMA MAMACHIA ADALAH HAK MILIK PERSENDIRIAN TIDAK BOLEH DICOPY

Isnin, 20 Jun 2011

EDIT..SELAMATKAN GAMBAR.



selepas edit...terang, latar bersih dan muka bersih.



sebelum edit.... gelap, latar kotor dan jerawat.


Lihat perbezaan antara kedua gambar sangat ketarakan, sebelum gambar diambil dalam keadaan yang gelap tanpa lampu...
dan hampir dibuang, tapi dapat juga diselamatkan dengan mengedit ...
itulah fungsi edit2 ni..
pernah kami ditanya kenapa gambar kahwin mau diedit lagi...
mmg lah kena edit lagi, sayang tau bayar mahal2 tak diedit..
banyak perkara yang tidak dapat dielakan masa ambil gambar seperti jerawat dan latar yang kotor, banyak lagilah..
hanya dengan mengedit sahaja segala kekotoran dalam gambar dapat dibuang...

ni saja n3 ari ni..tengah edit gambar hehheeee..

20 ulasan:

Nurr Kasih berkata...

waa..pandai la kakak edit gambar.sy kena berguru dgn kakak ni huhu..

Axie04 berkata...

betul2
saya suka edit2 neh

sha a.s berkata...

nnt Sha bg gmbr kt akak..akak edit kn ya? hihi

♥MiZz-siHa♥ berkata...

sy suke edit gambar..tp,kadang2 penyakit M tu lg bnyk..

Amirah Adnan berkata...

akak mmg amek job utk pengantin ek?
wah.. jom g photoshoot kak.. hehe..

Mamachia berkata...

Nurr kasih-tkasih sis, belajar2 juga ni...masih merangkak...

hehheee belajar bola ... berguru belum layak lagi kak ni..

Mamachia berkata...

Axie04-suka iya..mang seronok kan bila dapat edit gambar orang hheheee..:D

Mamachia berkata...

sha a.s-bole sis hantar email ja
( norintan.aa@gmail.com)

lagi bagus kalau masih yg Raw nya..

Mamachia berkata...

Mizz-siha-samalah dengan kak..tapi kena sabar juga bila job...anti mara pla plggankan.
malas2 pun seronok juga bila hasinya nampak..

Mamachia berkata...

Amirah-bah jum ...seronokkan kasih posing2 pengantin...tapi sakit. oii!!... kalau pengantin jenis x bagi kerjasama

Heidi Shafiq berkata...

hebat.. :D

munna berkata...

banyak betul bezanya bila dah di edit ye....

cik aisha berkata...

edit suke2 je.edit2 pastu xjadi mule le tinggl cam2 je..hehee.

iekasub berkata...

editting mestila penting! baru gambar tak jemu nak pandang.. tapi tak terer pon.haha

Mamachia berkata...

Heidi-tkasih, tak hebat pun,orang lain sdh pegi jauh..saya budak2 baru belajar ni..

Mamachia berkata...

munna-iya terlalu banyak..tu baru edit terangkan gambar..

Mamachia berkata...

cik aisah-sudah keja kak edit gambar..boring pun buat juga heheeee..

Mamachia berkata...

iekasub-tul tu, bukan sja x jemu pandang,gambar nampak meyerlah dan detail..

rara pinkmafia berkata...

rara suke tgk gmbar lepas edit.heheh suke2.

*Miss Syahnia* berkata...

ain pun mmg suka edit2 gambar ;)