Mereka dah jadi sahabatku,anda bila lagi?

SEMUA N3 YANG SAYA TULIS TIDAK ADA BERKAITAN LANGSUNG ATAU TIDAK LANGSUNG DENGAN YANG HIDUP MAUPUN YANG TELAH MENINGGAL.
SEMUA GAMBAR ATAS NAMA MAMACHIA ADALAH HAK MILIK PERSENDIRIAN TIDAK BOLEH DICOPY

Isnin, 25 April 2011

KO KATA AKU TAK SEDAR DIRI, KO TU APA KURANGNYA.



Iya ka biarlah apa korang nak cakap, saya tak kisah sudah..sudah banyak saya dengar dari mulut ko, hanya engaku saja yang cakap gitu, tak perna pula dengar dari orang lain..
|
|
Pesan saya janganlah ko jeles bha buat saja, kalau asyik dengar cakap ko sampai bila saya dan hubby nak belajarkan..lagi pun kami tak mampu nak bayar model..jadi saya nak jadi model yang perasan, biarlah aku..ko nak buat, buatlah aku tak perna campur hal ko, jangan nak buat cerita..saya sudah cukup dewasa untuk berperangai cam budak2.. ok..
|
|
hahahaaaa...kenapa aku ni..buang tebiat ke.. tak saja nak berlakon..nampak banyak pula orang tulis entry ari ni marah2(lakonan). Suka aku tengok korang ada bakat, marah2 korang macam betul. Jadi saya nak juga buat, tapi macam tak pandai pula berlakon, memang tak ada bakat langsung. Biarlah saya mengedit gambar saja, atau pun jadi model kalau tak pun jadi surirumah saja.


ini saja muka serius yang dapat aku buat, muka bengang dan benci pada diri sendiri kerana tak mampu memberikan yang terbaik untuk blog saya agar lebih cantik dan sedap dipandang. Buat entry pun jarang2 sudah tu ayat lintang pukang. Lagipun blog saya tak semerih dan seceria blog orang lain.


muka yang senyum sinis dan penuh harapan agar kawan2 blog boleh menerima diri saya seadanya, menerima kekurangan saya dan sikit kelebihan saya. Saya hanya insan biasa yang ingin mencari sahabat dan teman untuk berbual dan sudi mendengar keluhan saya. 


dan dengan hati yang ikhlas saya berharap agar dunia blog dapat memberi saya peluang mengenali diri saya dan menjadi insan yang baik untuk orang sekeliling saya. Jika ada terkasar dalam penulisan harap dimaafkan, Jika terlepas pandang harap harap dimaafkan juga


insyallah  saya akan cuba buat yang terbaik. Cuma kadang kesibukan tugas sebagai hamba Allah, isteri, ibu dan anak membuat saya jadi lupa. Saya hanyalah insan biasa yang banyak kelemahan dan kekurangan. 




20 ulasan:

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ berkata...

ya Allah... sabar jela mamachia, cik bunga terasa jugak 'kepanasan' tuh wlpn bkn cik bunga yg kene.. mulut org mama, kite takleh nk tutup... tak sume org suke kat kite, sifat cemburu & iri hati tu tetap ade.. sbr mama ehh.. cik bunga penah ade pglmn mcm tuh, huh! bengang jugak...

mama tgk nie k :)
Bersabarlah.. jangan bersedih..

sha a.s berkata...

ape pn, pose akak mmg tbaik! thumbs up!

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ berkata...

mamachia... tgk video kat sini... psl yg cik bunga ckp kat atas tu :) sbr jel ehh :)


jom singgah entry baru :)

Rezeki Cintabunga mencurah² ke dalam gandum! heheh

noorsafone berkata...

sabar mamachia...manusia memang nampak salah org..walaupun diri sendiri yg bersalah...

♥MiZz-siHa♥ berkata...

bio je la orng nak kate ape kan...suke kite la kan ..
manusia mmg mcm tu..xblh tgk orng senang

Bulan berkata...

sabar ye kak.
mulut org mmg susah kite nk tutup.
bulan suke tgk gamba akak.
akak cantik eheee

Nurr Kasih berkata...

suka la pic potret kakak..cantik juga editingnya..nanti mau belajar sama kakak ya hehe :)

Mamachia berkata...

cintabunga-iya mulut tempayan bole ditutup, mulut manusia x bole nak buat apa2...tkasih sis atas sokongan..

Mamachia berkata...

sha a.s- makasih sis.

Mamachia berkata...

noorsafone-sis manusia mcm gitulah, buat diam saja, diamlah dia tu.

Mamachia berkata...

siha-hehehee tngok orang susah ,suka hari dia kan.

Mamachia berkata...

Bulan-makasih sis, kak taklah cantik macam biasa saja, cuma makeup semata hehehe

Mamachia berkata...

Nurr-tkasih sis..boleh anti akak belajar dulu cara nak terangkan hehehee..tak tau nak ajar itu yg paya.

~izan~ berkata...

salam mamachia..

syok la tgk mamachia posing2 mcm aksi tu.kalau izan mau terkehel gak nak buat tu..best2.

blog mmg tmpt kita luahkan semua,kongsikan info bagai tp kdg2 org salah faham.takpe,kita punya blog,kita punya suka kan asalkan tak melanggar etika penulisan =D

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ berkata...

mama :)

cik bunga nak bg chance nie.. jom tengok ni Sungguh tak tipu, FREE je sampai bile²

Mamachia berkata...

izan-heheee,tu tangan mcm mau pulas tu kepala. mcm silat gayung...:-)
tkasih sis..iya blog kita adalah dirikita..suka kita lah kan nak tulis apa.

Mamachia berkata...

Cintabunga-kak sdh terja...berkenan sanggta.simpan satu tu kak ea..

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ berkata...

mamachia... heheh..tu cik bunga dpt free ms join segmen pinky momma :) heheh... tumpang tepek banner cik bunga kat sini leh..? heheh...^^

Mamachia berkata...

oh iya ka..lah, best tau cik bunga dapat tu..tahniahlah.

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ berkata...

hehehe...mama leh dpt gak, tp kenyit mate ngan pinky momma dulu lorhh. heheh :p

SAPE BOLE TOLONG CIK BUNGA INGATKAN PASAL NIE, PLEASEE :(


cik bunga bengang ar publish entry tp tak kuar kat d/board.. da tukar ke auto pon die mintak kite set date & time utk publish.. tolonggggg~~~~ :(